• Groot assortiment met meer dan 500 wijnen
  • Villavino garantie niet tevreden? Geld terug!
  • Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar

Wijnmakers aan het woord

Lees het verhaal van de wijnmaker, het verhaal achter de wijn. Verteld door de vakman of -vrouw.

Peter Gago - Penfolds, Australië

“De kracht van Penfolds is dat de wijn op de eerste plaats komt. We zijn beschermheren van een fantastische Australische traditie doordrongen van wijn en royaliteit.”
Peter Gago is sinds 1989 werkzaam bij Penfolds. Hij werd geboren in 1958 in Engeland en emigreerde op zijn zesde naar Australië. Daar werd hij leraar wis- en scheikunde. In de jaren 80 werd hij oenoloog en kwam dus uiteindelijk in 1989 bij Penfolds terecht. Hij begon daar met het maken van mousserende wijn, daarna rode wijn, vervolgens werd hij Oenoloog rode wijn en nu is hij de “Chief Winemaker” van Penfolds. In 2005 werd Peter Gago door Wine Enthusiast Magazine uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar.
Zoals de meeste wijnmakers heeft ook Peter Gago een brede smaak. “Het is belangrijk om niet niet alleen je eigen wijnen te drinken, je moet bijhouden wat je concurrenten aan het doen zijn en wat er aan de gang is in andere wijnproducerende landen. Op die manier kun je je eigen producten meten met de anderen, en daarnaast is het natuurlijk ook gewoon lekker om andere wijnen te proeven!”
Lees meer over wijnhuis Penfolds >>>

Roberto Luka - Luigi Bosca, Argentinië

“Ik heb in verschillende industrieën gewerkt en hoewel ik meerdere mogelijkheden had om andere bedrijven te starten, heb ik voor wijn gekozen. Ik heb een zakelijke achtergrond en ik ben geen wijn-expert, maar ik ben gewoon verliefd geworden op de wijnen. Tupungato in Argentinië was voor mij de geschikte locatie. Er moest nog veel aan het land gewerkt worden, maar de grond verdiende dat. Binnen de Argentijnse cultuur is wijn altijd zeer hoog gewaardeerd geweest, de consumptie per gezinshoofd ook ligt er dan ook erg hoog. De andere landen uit de nieuwe wereld hebben deze traditie niet, zij produceren hun wijnen alleen voor de export. Ik wilde wijnen van een zo hoog mogelijke kwaliteit maken. Ik heb wijnen uit Frankrijk meegenomen, pen en papier gepakt en dingen bedacht die nog nooit eerder bedacht waren. Ik heb bijvoorbeeld klonen bedacht waarbij de cabernet sauvignon gecombineerd wordt met een bepaalde kloon die de wijn structuur geeft, en ook een andere kloon die het fruit kleur geeft en één die de wijn rijp maakt, zodat de enologist alle benodigde ingrediënten voor handen heeft."
Lees meer over wijnhuis Luigi Bosca >>>

Wayne Falkenburg – Lindemans, Australië

“Mijn interesse in het maken van wijn is voortgekomen uit een vroege interesse in de biochemie en een aantal connecties dat ik had in de wijnindustrie. Ik werk inmiddels al 29 jaar bij Lindemans en ben nu de manager over acht wijnmakers hier bij Lindemans. Daarbij ben ik verantwoordelijk voor veel van de commerciële wijnen. Commerciële wijnen zijn veel moeilijker om te maken dan de meeste andere wijnen. Je moet namelijk in staat zijn om een wijn te produceren dat jaar in jaar uit dezelfde herkenbare smaak heeft, maar het gebeurt echt nooit dat Moeder Natuur je elk jaar dezelfde ingrediënten geeft. Door het fruit uit een wijde omgeving te halen, heb je de mogelijkheid om door te mengen wijnen met een constante smaak te produceren.”
Lees meer over wijnhuis Lindemans >>>

Vince Littore - Jindalee, Australië

“Wij maken onze wijnen voor de consument, voor de mensen die van het drinken van de wijn genieten. Bij Jindalee gaat het er niet om hoe lang de fles ligt; het gaat erom dat je de fles in de achterbak van je auto legt, mee naar huis neemt, de dop eraf draait en drinkt terwijl je staat te koken. Als familiebedrijf houden we van wat we doen, maar we moeten ook niet vergeten dat we een bedrijf zijn. De wijnindustrie de beste om in te werken: het draait om het ontmoeten van mensen en bezig zijn met datgene waar je het meest van houdt. Wij staan onder andere bekend om onze creaturen. Tegenwoordig zijn er inderdaad veel meer wijnlabels met creaturen bijgekomen, maar onze creaturen stonden al in 1997 op onze flessen. Hier in Australië is dat lang geleden! Jindalee Estate wijnen zijn ook de eerste en enige Australische wijnen met schroefdoppen.” Lees meer over wijnhuis Jindalee >>>

Hernan Gras - Viña Montgras, Chili

“Al onze wijnen zijn een ware reflectie van onze capaciteiten om wijn te maken, gecombineerd met het buitengewone karakter van de druiven uit Colchagua Valley.” Lees meer over wijnhuis Viña Montgras >>>



Thierry Garnier - Philipponnat, Frankrijk

"Mijn filosofie van de oenologie is dat van een rationele oenologie met zo min mogelijk interventie. Ik probeer in de eerste plaats om het aromatische potentieel van de druiven te behouden, van de terroir tot aan de uiteindelijke consument, door alle stadia van de ontwikkeling heen. Ik vind het vooral belangrijk om steeds beter de aandacht te vestigen op de stijl van de wijnen van Philipponnat en deze te vereeuwigen. De stijl van Philipponnat is authentieke en karaktervolle wijn, die natuurlijkheid en complexiteit met elkaar verbindt." Lees meer over wijnhuis Philipponnat >>>

Michel Laroche - Michel Laroche, Frankrijk

"Om de ware expressie van het terroir in de wijn te laten doorschemeren, is het belangrijk om met de natuur te werken en er niet tegenin te gaan. Tijdens het maken van wijn is het belangrijk de balans voor ogen te houden, van de wijngaard tot in het wijnhuis. Vanwege het noordelijke klimaat is een goed beheer van de wijngaarden noodzakelijk om ze te beschermen tegen ziektes. Wij maken gebruik van methodes die zeer vriendelijk zijn om de kwaliteit van de druif te bevorderen. Met behulp van de natuurlijke ecologie produceren we zo lage opbrengsten en perfect rijp fruit. Een goede kwaliteitswijn kan namelijk alleen maar gemaakt worden als er ook met druiven gewerkt wordt die van een uitstekende kwaliteit zijn."
Lees meer over wijnhuis Michel Laroche >>>

Fred Loimer - Laurenz Five Fine Wine, Oostenrijk

“In 1997 heb ik het familie landgoed overgenomen van mijn vader. De wijn loft, zoals ik het noem, is bovenop een hele mooie oude kelder gebouwd in Langenlois. Ik wilde een modern gebouw. De traditie van het wijnhuis zit al in de wijngaarden en de familiaire overname. Ook in mijn manier van werken probeer ik zo traditioneel mogelijk te zijn, al weet ik niet precies wat dat is. Mijn doel is om de unieke karakteristieken van de druiven te behouden en de wijn zo min mogelijk te manipuleren. Ik vind het belangrijk dat je de smaak van het fruit door de wijn heen proeft.”
Lees meer over wijnhuis Laurenz Five Fine Wine >>>

Scott Kelley - Robert Mondavi, Verenigde Staten

“Onze wijnstijl is geïnspireerd door Robert Mondavi’s visie dat wijn een aanvulling aan eten en een expressie van de plaats van herkomst moet zijn. We streven ernaar om onze druiven van de beste wijngaarden aan de kust te halen die de unieke persoonlijkheid van de grond en het klimaat van deze wijnregio reflecteren.” Lees meer over wijnhuis Robert Mondavi >>>

Laurie Hook - Beringer, Verenigde Staten

“Ik wist niet eens dat dit beroep bestond, maar toen ik hoorde dat mijn familie voor de revolutie een Frans kasteel had, werd mijn interesse gewekt. Ik hou van geschiedenis, wetenschap en landbouw en het leek me heerlijk om in het werk verbonden te zijn met de aarde. Toen ik tijdens colleges begon met het proeven van en leren over wijn realiseerde ik dat wijnmaken alle drie de disciplines in zich had. Nadat ik mijn diploma behaald heb, ben ik eerst naar Australië vertrokken en heb ik daar in een klein wijnhuis gewerkt. Ik heb daar in het hele proces meegewerkt van het plukken en oogsten van de druiven tot het bottelen en verkopen van de wijn. Ik heb daar ontzettend veel geleerd. Terug in Californië ben ik bij Beringer terecht gekomen. Ik heb hier geleerd dat het maken van wijn niet puur uit wetenschap bestaat, maar ook uit intuïtie van de wijnmaker. Wijnen kunnen zo wel heel mooi en zuiver worden, maar niet persé erg interessant. Mijn filosofie voor het maken van wijn is om aan te tonen waar het fruit vandaan komt en in staat te zijn de herkomst van de druiven in de wijn uit te drukken.” Lees meer over wijnhuis Beringer >>>

PG Slabbert - Stellenbosch Hills, Zuid-Afrika

“De diversiteit in wijnen wordt allereerst bereikt met de verschillende terroirs van de wijngaarden waar de druiven vandaan komen. Voor de selectie van onze wijnen letten we niet alleen op de terroir, maar ook op de smaak en aroma van de druif. Voor onze Sauvignon Blanc ontvangen we bijvoorbeeld druiven uit een gebied dat een lichte smaak van gras en peper heeft, terwijl druiven uit andere gebieden meer tropisch en meloenachtig zijn. Wij zijn dus in staat om druiven afkomstig van verschillende grondtypen en uit verschillende klimaten te mixen in een fles tot een complex product. Zelf ben ik een groot Merlot fan, wat misschien ook de meerdere onderscheidingen verklaart die wij hebben gewonnen voor onze Merlots. Het is een fantastische druif, hij is zo weelderig en sensueel dat het de wijnmaker in staat stelt zichzelf erin uit te drukken.

Diversiteit is de charme van het leven, maar wijn en gastvrijheid zijn de essentie.” Lees meer over wijnhuis Stellenbosch Hills >>>

Razvan Macici - Nederburg, Zuid-Afrika

“Mijn doel is om wijnen van wereldklasse te produceren die de leidende positie van Nederburg internationaal behoudt en versterkt. Als wijnmaker probeer ik altijd de druiven te respecteren en er het beste uit te halen door het onderscheidende karakter en terroir te behouden. Ik hou er van om te experimenteren, om wijnen te mixen met verschillende karakters die elkaar complementeren. Het is hiervoor noodzakelijk om de wijngaarden en de wijnen door en door te kennen en hun te behandelen naar karakteristieken, smaak en structuur. Nederburg blijft dicht bij de consument door te luisteren en te leren van opmerkingen en adviezen van mensen die net zo veel van wijn houden als wij. Ik probeer de wijnen van uitstekende kwaliteit te maken om zo de erkenning en waardering te krijgen die Nederburg verdient.” Lees meer over wijnhuis Nederburg >>>

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy