string(1) "4" Zuid-Afrika Wijnland
  • Groot assortiment met meer dan 500 wijnen
  • Villavino garantie niet tevreden? Geld terug!
  • Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar

Zuid-Afrikaanse wijn

 

Wijnland

Zuid-Afrikaanse wijnen, wie kent ze niet? Hoewel Zuid-Afrika bekend staat als één van de nieuwe wereld wijnlanden, kent het land een traditie van ruim 3 eeuwen wijnbouw. In 1656 plantte Jan van Riebeeck de eerste druivenstokken.
De apartheid remde de ontwikkeling van Zuid-Afrikaanse wijn, maar na het begin van de jaren negentig is zij weer tot volle bloei gekomen. Er wordt niet alleen wijn geproduceerd, maar ook “port”, “sherry” (sjerrie), mousserende wijnen en dessertwijnen.

 

 

Wijnindustrie

Vanwege het klimaat is de productie van Zuid-Afrikaanse wijn geconcentreerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land is het veel te warm. De invloed van de oceaan is groot op de wijngebieden. De wijnregio’s hebben voor ons herkenbare namen als Swartland, Stellenbosch, Franschhoek, maar ook Robertson, Wellington, Coastal Region.
Nederland geldt als de tweede afnemer van Zuid-Afrikaanse wijn.

 

 

Druiven

De witte druif domineert in de Zuid-Afrikaanse wijnen met de populaire Chenin Blanc aan kop. Chardonnay en Sauvignon Blanc zijn echter in opkomst.
De specialiteit van de rode druif uit Zuid-Afrika is de Pinotage, een kruising tussen Pinot Noir en Cinsault. Qua populariteit zijn de Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot sterk in opkomst.

 

Kijk hier voor ons assortiment Zuid-Afrikaanse Wijnen

 

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy