string(1) "2" Italië Wijnland
  • Groot assortiment met meer dan 500 wijnen
  • Villavino garantie niet tevreden? Geld terug!
  • Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar

Italiaanse wijn

 

Wijnland

Italiaanse wijn is hot en wordt zeer gewaardeerd. Italië is het wijnland bij uitstek en Italiaanse wijnen kennen een enorme veelzijdigheid. Groot, gevarieerd en voor een deel nog onbekend. Dit komt misschien wel omdat de Italianen hun grenzenloze creativiteit niet altijd in de juiste marketingbanen weten te leiden. Zie het duizelingwekkende aantal Italiaanse wijnen en bijbehorende (herkomst)benamingen. Italië is eeuwenlang een land geweest van onafhankelijke regio’s met elk een eigen identiteit in taal en gebruiken, in de keuken en in de wijnbouw. Aan de andere kant heeft Italië altijd open gestaan voor invloeden van buitenaf en dat heeft zijn sporen achtergelaten in de wijngaarden.

 

 

De wijnindustrie

Italiaanse wijn zijn in meerdere opzichten uniek. Geen enkel ander land kan zich er op beroemen dat het wijnbouw heeft in alle gewesten, van het hoge noorden tot in het diepe zuiden. Noord-Italië omvat enkele zeer grote wijnregio's die naast een groot volume ook een groot deel van hun productie een herkomstbenaming voor kwaliteitswijnen draagt. Het gaat o.a. om Piemonte, Lombardia, Veneto en Friuli.
En hoewel Italië een mediterraan land is, zorgt de verspreiding van wijnbouwgebieden over het hele land ervoor dat de druiven onder wisselende klimaatsomstandigheden groeien. Wat leidt tot de veelzijdige Italiaanse wijn.

 

 

Druiven

Al met al kent het land een enorme diversiteit aan inheemse en internationale druivenrassen. Van al die rassen verdienen er minstens twee een speciale vermelding: nebbiolo en sangiovese die beide tot mooie Italiaanse wijn leiden. De nebbiolo gedijt enkel in Piemonte. De sangiovese is in grote delen van het land aangeplant maar dankt z'n reputatie aan de grote wijnen uit Toscane. Beide geven rode wijnen van internationale allure.

 Kijk hier voor ons assortiment Italiaanse Wijnen

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy