string(1) "1" Frankrijk Wijnland
  • Groot assortiment met meer dan 500 wijnen
  • Villavino garantie niet tevreden? Geld terug!
  • Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar

Franse wijn

Franse wijnen zijn het bekendste in de wereld. Frankrijk is een wijnland met een unieke veelzijdigheid dat vele wijnen heeft gemaakt die als voorbeeld voor andere landen dienen. Franse wijn is alom geliefd en Franse wijnen zijn wijnen met een grote reputatie.

Wijnland

Wijnland Frankrijk

Nog steeds is Frankrijk het bekendste wijnland in de wereld. Het is een land met een unieke veelzijdigheid dat vele wijnen heeft voortgebracht die als voorbeelden dien(d)en voor de rest van de wereld zoals de Bordeaux, de Bourgogne, en natuurlijk niet te vergeten de Champagne. Lange tijd hebben de Franse wijnen een monopolie positie gehad op grote wijnen. Hier is in de loop van de tijd verandering in gekomen. De reden hiervoor ligt niet bij Frankrijk zelf, maar komt door de enorme vooruitgang van de wijnbouw in zo veel andere landen.

De wijnindustrie

Wijnindustrie frankrijk

In geologisch opzicht is Frankrijk uitzonderlijk rijk bedeeld wat bijdraagt aan de kwaliteit en veelzijdigheid van Franse wijnen. Het kent vele denkbare soorten bodems en bodemsamenstellingen. Een groot deel van het land staat in klimatologisch opzicht onder invloed de Atlantische Oceaan. Dit kenmerkt zich in een gematigd temperatuurverloop met neerslag. Langs de kust van de Middellandse Zee en in het Rhônedal is alleen sprake van een mediterraan klimaat.

Etiketten

Etiketten frankrijk

Naast de appellations d'origine contrôlée (AOC) kent de Franse wijn nog een aantal andere herkomstbenamingen. Een Vin de Table staat voor wijnen van eenvoudige kwaliteit.
Vin de Pays staat voor wijnen met gedefinieerde herkomst wat zowel kan slaan op traditionele wijnen die samengesteld worden uit diverse druivensoorten, als op cépagewijnen. De bekendste is de Vin de Pays d'Oc.

Kijk hier voor ons assortiment Franse Wijnen

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy