string(1) "3" Argentinië Wijnland
  • Groot assortiment met meer dan 500 wijnen
  • Villavino garantie niet tevreden? Geld terug!
  • Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar

Argentijnse wijn

 

Wijnland 

Argentijnse wijnen kennen een kleurrijke basis. Argentinië blijft het een land vol temperament en tradities. Buenos Aires bijvoorbeeld is een combinatie van Italiaanse chic en Spaanse passie in een karaktervolle verpakking.
Met een landoppervlakte van meer dan 5000 x 1500 km2 is Argentinië prominent aanwezig op de wereldlandkaart. Door haar enorme afmetingen herbergt het land een grote variëteit aan klimaten en landschappen. Het Andes gebergte speelt een belangrijke rol in het landschap. De Andes zorgt voor de noodzakelijke irrigatie in het warme en droge klimaat. Mede hierdoor produceert Argentinië ook een uitstekende Argentijnse wijn.
  
 

De wijnindustrie 

De Argentijnse wijnen worden voornamelijk gemaakt in de centraal-westelijke en noordelijke regio van Argentinië, tegen het Andes gebergte aan. Het centrum van de wijnindustrie ligt in de provincie Mendoza. In de provincies Salta en La Rioja vindt er op een kleinere schaal dan in Mendoza wijnactiviteit plaats. De kwaliteit van deze Argentijnse wijnen is er echter uitstekend.  
  
 

Druiven 

De druivenvariëteiten zijn talrijk in Argentinië en leveren veelal smakelijke Argentijnse wijnen op. Er zijn drie echte toppers onder de druiven. De eerste is de torrontés, een fruitige en aromatische witte druif die zeer aantrekkelijke wijnen oplevert. De tweede is de bonarda, een sappige rode druif waarvan soepele en gemakkelijk drinkbare Argentijnse wijnen gemaakt worden. De beste rode druif van allemaal is de malbec, die rijke en toegankelijke wijnen oplevert, met elementen van pruimen en bramen. Malbec is de meest onderscheidende wijn van Argentinië. 

Kijk hier voor ons assortiment Argentijnse Wijnen
De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy