• Groot assortiment met meer dan 500 wijnen
  • Villavino garantie niet tevreden? Geld terug!
  • Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar

Ruinart Champagne Blanc de Blancs

Een prachtige droge frisse fruitige champagne, zeer soepel en delicaat waar u echt van zult genieten.
  • Frankrijk
  • 100% Chardonnay
  • Nvt
  • Ruinart
€ 69,95
Te bestellen vanaf aantal flessen: 1
Dit artikel is direct leverbaar
OF
Details

Aanvullende Informatie

Land Frankrijk
Wijnhuis Ruinart
Wijnregio Champagne
Soort Champagne
Druivenras Chardonnay
Awards Nee
Jaar Nvt
Kleur Helder geel met groene hinten
Druif 100% Chardonnay
Smaak Een prachtige droge frisse fruitige champagne, zeer soepel en delicaat waar u echt van zult genieten.
Smaakprofiel Champagne
Alcoholpercentage 12,5%
Drink moment Omdat het een droge frisse fruitige champagne is biedt ie zich als vanzelf aan als aperitief, maar hij is ook heerlijk bij lichte fijne visgerechten denk aan coquilles, krab, kreeft, kabeljauw, tong, tarbot en sushi.
Allergenen Sulfiet
Wijnhuis Ruinart

Wijnhuis Ruinart is uniek want het is het eerste Champagnehuis ooit. In 1729 opgericht door een monnik die zijn tijd ver vooruit was.

Dom Thierry Ruinart was een intuïtief, visionair, hardwerkende en bescheiden Benedictijnse monnik. Hij leefde van 1657-1709  en was een tijdgenoot van Lodewijk XIV. Een briljante theoloog en historicus, op de leeftijd van23 verliet hij zijn huis in de Champagne om naar de abdij van Saint-Germain-des-Prés te gaan, een van de meest invloedrijke centra van het leren in de buurt van Parijs. Terwijl daar was werd hij blootgesteld aan de stad en het hof, waar hij kennis maakte met een meer wereldse leven. Nog belangrijker hij leerde er  "wijn met bubbels," op dat moment nog niet bekend als champagne maar al wel heel populair onder jonge aristocraten. 

Dom Ruinart was een auteur van wetenschappelijke werken, maar had ook een voorliefde voor het eigentijdse en zijn onderzoekende geest ging hand in hand met een scherp zakelijk inzicht. Zijn hele leven lang zou hij zijn broer en thuis te bezoeken in Champagne en hij was er van overtuigd dat  "wijn met bubbels" geproduceerd uit dewijngaarden van zijn geboortegrond - ook bekend als "vin de mousse" of mousserende wijn - een veelbelovende toekomst had.

In 1729, twintig jaar na de dood van Dom Ruinart, richte zijn neef Nicolas Ruinart, het eerste Champagne House, met de naam Maison Ruinart, op.

Blanc de blancs betekent letterlijk 'wit van wit'. Het gaat dus om een blanke champagne gemaakt van uitsluitend blanke (groene) druiven. In geval van de Ruinart blanc de blancs zijn het Chardonnay druiven afkomstig uit de Côte des Blancs en de Montagne de Reims. Apart is ook dat deze champagne in een volledig heldere fles zit in de karakteristieke Ruinart vorm en opvallend genoeg in transparant blank glas. Bewaar de champagne daarom altijd in het donker en het beste op een koele plaats met constante temperatuur.

Reviews

Meer wijnen uit dit land

Meer wijnen uit dit land

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy