• Groot assortiment met meer dan 500 wijnen
  • Villavino garantie niet tevreden? Geld terug!
  • Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar

Wijnbars in het buitenland

Klik hier voor de wijnaanbiedingen!

 

Naast de Nederlandse wijnbartips die je van VillaVino gewend was, informeren we je nu ook over de hipste en leukste wijnbars in grote steden zoals, Brussel, Antwerpen, Gent en Parijs. De leukste internationale wijnbars vind je dus hier, maar voor de leukste wijnbars in Nederland kun je natuurlijk altijd terecht op onze andere pagina over wijnbars!

Brussel: Wijnbar Chai & Bar

Bij Chai & Bar maakt het niet uit of je een ‘gewone’ liefhebber van wijn bent of een grote wijnkenner. Je kunt er altijd genieten van een glas karaktervolle wijn. Chai & Bar bevindt zich op een unieke locatie: in een oud pakhuis op slechts 800 meter van het centrum van Brussel. Het pakhuis is gerenoveerd met traditionele materialen en er is rekening gehouden met de behoeften van deze tijd, waardoor het nu eenvoud en elegantie uitstraalt. Chai & Bar biedt naar eigen zeggen een ‘Total Wine Experience’. Dit maken ze onder andere waar door het bieden van een uitzonderlijke selectie van grote wijnen en champagnes die allemaal op de goede temperatuur zijn bewaard, ook bieden ze de mogelijkheid je passie voor wijn te delen met andere wijnliefhebbers. Bijzonder aan Chai & Bar is de Tasting Bar, waar je voor zachte prijzen diverse wijnen kunt ontdekken. Lees meer over Wijnbar Chai & Bar in Brussel.

Brussel: Winery

Winery in Brussel is niet alleen een wijnbar, maar ook een wijnhandel. Winery staat, hoe kan het ook anders, helemaal in het teken van wijn, maar daarnaast worden er ook enkele gerechten geserveerd, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen uit een aantal tapas en verschillende soorten kazen. Bij de inrichting van Winery komen een aantal sferen tot uiting, zo vindt je bij de ingang de bar die helder is en volop verlicht. Planken aan de muur moeten de rol van tafel innemen en je vindt hier geen menukaarten, het menu staat op een bord aan de muur. Dit heeft als voordeel dat eigenaar Frédéric de Thibault iedere dag zijn wijn- en maaltijdideeën kan aanpassen en je iedere keer weer iets anders kunt aantreffen als je Winery bezoekt! In de winkel die verderop in het pand is, heerst een heel andere sfeer, voornamelijk veroorzaakt door het andere licht. In deze winkel kun je de wijn uitzoeken die je in de zaal wilt drinken, of die je mee wilt nemen. De wijnen die in de winkel te vinden zijn, zijn vaak ontdekkingen van Frédéric de Thibault waarvan hij enkele flessen mee heeft gebracht naar de Winery. Vaak zijn het aparte wijnen, maar natuurlijk wel altijd lekkere wijnen. Lees meer over Wijnbar Winery in Brussel.

Parijs: Wijnbar LeGrand Filles et Fils

In de prachtige oude Galerie Vivienne in Parijs vindt je de klassieke wijnbar LeGrand Filles et Fils. Dit is een prachtige locatie voor deze traditionele wijnbar, Galerie Vivienne is een 19de eeuwse overdekte winkelpassage en zeker het bezoeken waard. Bij LeGrand Filles et Fils heb je de keuze uit zo’n 2000 wijnen. Je zou zeggen dat het haast wel onmogelijk moet zijn om hieruit een keuze te maken, maar er wordt iedere dag rond lunchtijd een selectie gemaakt die wordt aangeboden per glas. Ook worden er dan klassieke Franse gerechten bij geserveerd, zoals foie gras en kaasplateaus. De wijnen die LeGrand Filles et Fils in huis heeft, zijn voornamelijk Franse wijnen. Ze hebben daar bewust voor gekozen omdat het al erg veel moeite kost om alle nieuwe wijnen uit Frankrijk te proeven en in te kopen. Wil je op een traditionele manier genieten van Franse wijn, dan kan dit dus bij Wijnbar LeGrand Filles et Fils.

Parijs: Chai 33

In het hart van de wijk Bercy Village in Parijs vindt je Chai 33, een van de hipste wijnbars van dit moment. Chai 33 bevindt zich tussen moderne restaurants, kunstgaleries en boutiques in een oud havengebied en is een restaurant, bar en lounge in één. Je kunt er tijdens lunch en tijdens het diner genieten van heerlijke moderne Italiaanse en traditionele Franse gerechten.  Daarnaast kun je er ook genieten van heelijke cocktails en mooie wijnen van de uitgebreide wijnkaart! Wanneer je bij Chai 33 geniet van lunch of diner wordt er altijd een wijnadvies gegeven dat het beste bij jouw gerecht past. Je kunt er zowel wijn proeven als kopen, Chai 33 staat helemaal in het teken van wijn. Het interieur van Chai is verspreid over vier etages en is vooral modern en trendy. Er is een lounge bar voor de momenten waarop je wilt relaxen en er zijn twee terrassen van waar je uitkijkt op de mooie tuinen van Bercy. Er is veel gebruik gemaakt van kleur, en het meubilair is zeer geschikt om op te loungen! Lees meer informatie over wijnbar Chai 33.

Parijs: Willi’s Wine Bar

Op de Rue des Petits Champs in Parijs vindt je Willi’s Wine Bar. Een wijnbar die veel internationaal publiek trekt. Willi’s Wine Bar is uitermate geschikte voor mensen die van wijnen uit de Rhône streek houden. Van de 250 verschillende wijnen die ze te bieden hebben, komen namelijk de meeste uit het Rhônegebied. De wijnen bij Willi’s Wine Bar kun je per glas proeven, maar als de wijn je bevalt kun je er ook een fles van aanschaffen. Dat je alle wijnen kunt proeven, geeft je natuurlijk wel de gelegenheid om de mooiste wijn uit te zoeken. Bij de wijnen worden natuurlijk ook heerlijke gerechten geserveerd. Naast wijnen vindt je bij Willi’s Wine Bar ook Kunst: Willi’s Bottle Art. In 1983 werd er in de overtuiging dat kunst een hommage is aan wijn en wijn een kunstvorm op zich is, het initiatief genomen tot het maken van de zogenoemde Bottle Art. Hou je van wijn uit het Rhônegebied? Dan is een bezoekje aan Willi’s Wine Bar zeker de moeite waard.

Parijs: Le Cabaret

Een trendy en hippe bar in Parijs waar je zeker even een kijkje moet gaan nemen is Le Cabaret. Het beste kun je dan op vrijdag gaan, dan komt er het leukste publiek. In het interieur dat ontworpen is door Jacques Garcia ontmoeten Noord Afrika en het Midden Oosten elkaar op een glamoureuze manier. Je vindt er zachte banken waar je op kunt zitten in een soort nissen met lage plafonds. De kanten gordijnen en donkerpaarse muren in deze nissen zorgen voor een exotisch effect. Het deurbeleid bij Le Cabaret is wel streng, zorg dat je je hipste outfit aan hebt als je er naar toe gaat, maar eenmaal binnen kun je overal naartoe. Aan de bar kun je natuurlijk cocktails als Cosmopolitan en Caipirinha bestellen, maar het restaurant beschikt over een uitgebreide wijnkaart met wijnen in uiteenlopende prijsklassen. Le Cabaret is zeker een keer het bezoeken waard, zeker om het bijzonder hippe interieur te aanschouwen terwijl je geniet van lekkere wijn.

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy