• Groot assortiment met meer dan 500 wijnen
  • Villavino garantie niet tevreden? Geld terug!
  • Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar

Bordeaux Wijn

Nog nooit van Bordeaux wijn gehoord? Dat is bijna onmogelijk, maar in dat geval wordt het hoogtijd voor introductie van de wijn uit de Bordeaux Wijn Bordeaux wijnregio. Met enkel een introductie doen we de Bordeaux wijn eigenlijk tekort, want je kan er boeken over vol schrijven. Voor velen is het de bakermat van de wijnindustrie. Bordeaux is de meest beroemde wijnregio ter wereld. Het is ook één van de grootste regio’s in omvang. Bordeaux wijn is een wijn met status en grandeur. De duurste wijnen ter wereld komenuit Bordeaux. Het is een paradijs voor wijnkenners en –liefhebbers. Hoewel Bordeaux de overkoepelende naam is voor de wijnregio, bestaat het wijngebied uit meerdere kleine gebieden (Appelation Controlee). Denk aan befaamde Bordeaux wijnen als Pauillac, Pomerol, Margaux, (Haute) Médoc en Saint Emilion.
Bordeaux heeft een grote invloed op de gehele wijnwereld, niet alleen als referentie, maar wijn makers van Bordeaux wijn vliegen de hele wereld rond om in andere wijnlanden wijn te maken met hun kennis en ervaring.

Bordeaux wijnen en Chateaus

Niet alleen de AC-gebieden zijn befaamd, maar zeker ook de chateaus. Oftewel de wijnproducenten. Indrukwekkende kastelen verschijnen langs de wijngaarden. Het idee van de idyllische wijnboer krijgt automatische een andere status als je langs een chateau van een Bordeaux wijn rijdt. Denk eens aan grote namen als Chateau Pétrus, Chateau Palmer, Chateau Mouton Rothschild of Chateau Lafitte. Bordeaux wijnen met wereldfaam waar vermogens voor worden betaald. Zeker door onze Chinese vrienden.

Bordeaux wijn en haar druiven

In de Bordeaux streek komen we voor de rode wijn met name de volgende druiven tegen Cabernet Sauvignon (de druif van de streek), Bordeaux WijnenMerlot, Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot. De sleutel tot het succes van de Bordeaux wijn is de assemblage oftwel dat de wijnen uit twee of meerdere druiven worden samengesteld. Dit heeft grote invloed op de smaak en kwaliteit. Het geeft de wijnmaker ook de mogelijkheid om te corrigeren als oogsten van bepaalde druiven in bepaalde jaren wat tegenvallen.
Wordt er dan geen witte wijn gemaakt in Bordeaux? Jazeker, de witte Bordeaux wijn wordt met name van Sémillon en Sauvignon Blanc gemaakt.

 

Bordeaux Wijn kopen

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy