• Groot assortiment met meer dan 500 wijnen
  • Villavino garantie niet tevreden? Geld terug!
  • Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar

Balthasar Ress 'Von Unserm' Rheingau Riesling

Een pracht van een Riesling! Een heerlijke frisse en droge witte wijn met in de mond mooie smaken van mandarijnen en wat kruidigheid. In de neus herkennen we aroma’s van citrus en groene appeltjes.
Wine Enthusiast: 91 Punten
Te bestellen vanaf aantal flessen: 2
€ 12,75
Dit artikel is direct leverbaar
 

Druiven

Aanvullende Informatie

Land Duitsland
Wijnhuis Balthasar Ress
Wijnregio Rheingau
Soort Wit
Druivenras Riesling
Awards Wine Enthusiast
Jaar 2015
Kleur Helder strogeel
Druif 100% Riesling
Smaak Een pracht van een Riesling! Een heerlijke frisse en droge witte wijn met in de mond mooie smaken van mandarijnen en wat kruidigheid.
Smaakprofiel Wit fris & fruitig
Alcoholpercentage 12,24%
Drink moment Heerlijk bij zeevruchten, Aziatisch eten maar ook heerlijk bij asperges en zuurkool
Allergenen Sulfiet
Wijnhuis Balthasar Ress

De Ress Family is een oude gevestigde familie in Had. Generaties lang was de Ress familie slager. Tot vandaag de dag bestaat de "Slager Ress”, echter de familie richte zich op andere takken en ging over in de wijnmakerij.

In 1947 bezit de wijnmakerij bijna drie hectare wijngaarden. Einde van de 40-jarige nam de Balthasar Ress KG, meer en meer wijngaard land over om uteindelijk in 1950 het Weingut Wilhelm Hess over te nemen. In 1963 werd Stefan Ress, de oudste zoon van Paul Ress, commanditaire vennoot in het bedrijf. Hoewel hij nog erg jong was gaf zijn vader hem veel vrijheid en zo slaagde hij erin om 1,2 hectare van de wereldberoemde Hattenheimer Nussbrunnen tijdens  een bijna spectaculaire veiling in 1968 te kopen.

Na de dood van Paul Ress in het begin van de jaren '80, werd alles wat eigendom was verdeeld onder de broers en zussen van Stefan Ress. Echter de wijnmakerij en de handelsmaatschappij bleef in het bezit van Stefan Ress zelf. Het landgoed groeide gestaag en werd in 1989 opgenomen in de VDP. In 1993 werd Stefan Ress voorzitter van de Regionale Raad van de VDP Rheingau wijnbouw.

Reviews

Meer wijnen uit dit land

Meer wijnen uit dit land

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy