• Groot assortiment met meer dan 500 wijnen
  • Villavino garantie niet tevreden? Geld terug!
  • Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn, hebt u daar al ooit van gehoord? Is het nu alcoholvrij of alcoholarm? Dat antwoord volgt zo. Feit is dat het alcoholvrije wijn onder bepaalde groepen een populaire trend is. Denk bijv. aan zwangere vrouwen, mensen die moeten rijden (de Bob) of om religieuze, medische dan wel gezondheidsredenen geen of minder alcohol drinken en zodoende kiezen voor alcoholvrije wijnen.
Feit is dat de alcoholvrije wijnen van vroeger smaakloos waren, maar die tijd is voorbij. Tegenwoordige worden smakelijke alcoholvrije wijnen gemaakt.

Alcholvrije wijnen, hoe kan dat?

Alcoholvrije danwel alcoholarme wijnen worden gemaakt door een scheikundig proces dat de-alcoholiseren wordt genoemd. Oneerbiedig gesproken wordt er wel gezegd dat de wijn uit elkaar wordt gehaald, de alcohol wordt verwijderd en vervolgens wordt de wijn weer in elkaar gezet om zo te komen tot alcoholvrije wijnen. Het klinkt als een sophisticated proces, maar voor veel mensen is het vloeken in de kerk.
Volgens de Europese wetgeving mag een wijn alcoholvrije wijn worden genoemd bij een alcoholpercentage tot 0,5%. Daar ontstaat ook vaak de verwarring. Op de markt zijn ook vele wijnen met een alcoholpercentage van een paar procent 2 tot 5%. Dit zijn geen alcoholvrije wijnen maar alcoholarme wijnen. VillaVino heeft zowel alcoholvrije als alcoholarme wijn in het assortiment.

Alcoholvrije wijnen en alcoholarme wijnen produceren

Zowel witte als rode wijnen komen als alcoholvrije en alcoholarme wijn op de markt. Bekende druiven als Airen, Chardonnay en Shiraz worden gebruikt voor de productie van alcoholvrije wijnen. Het is dus niet zo dat een nieuwe exotische druif wordt gebruikt. Het zelfs zo dat gerenommeerde wijnbedrijven zich wagen aan de productie ervan. Denk aan het befaamde Spaanse wijnhuis Miguel Torres die de Natureo Blanco en Natureo Tinto produceert. Beide zijn verkrijgbaar bij VillaVino. Of u wel of niet kiest voor alcoholvrije of alcoholarme wijn, het is goed dat er te kiezen valt.

Alcoholvrije wijn

De websites van VillaVino maken gebruik van cookies.  Ja ik geef toestemming   |   Informatie over privacy